Riialle JGP10-palkintosija

Riialle JGP10-palkintosija
25 tammi

Riia osallistui viikonloppuna Turussa elämänsä ensimmäisiin Junior Grand Prix -kilpailuihin 10-vuotiaiden tyttöjen sarjassa. Tätä kisaa varten Riia aloitti harjoittelun 20 kk sitten. Riia oli silloin 7-vuotias ja täyttämässä 8v. Näiden kuukausien aikana Riia on hienosti omaksunut HuTe-tennisperheen yhteisen lyöntitekniikan. Hän osaa myös erittäin hyvin käsitellä erilaisia pelitilanteita ja kilpailuissa eittämättä esiintyvää jännitystilaa.

Tuloksena olikin loistava JGP-kisan semifinaalipaikka. Välierässä vastassa oli erittäin kova virolainen, jota vastaan Riialla ei tällä kertaa vielä ollut mahdollisuuksia. Virolainen voitti koko JGP10:n ilman erätappioita. Hienoa oli, että Riia sai jo 9-vuotiaana ensimmäisen kosketuksen kansainväliseen pelitunnelmaan.

Riia kommentoi pelejä seuraavasti. ”Hienosti meni turnaus. Oli tosi kiva pelata. Syöttö toimi hyvin, sain joka matsissa useamman läpisyötön ja kaksoisvirheitä tuli vain pari-kolme. Alakierteinen rysty toimi varmasti ja heti kun vastustajalta tuli helpompi pallo, sain hyvällä prosentilla lyötyä kämmeneltä läpi. Virolaista vastaan yritin taistella, mutta Milana osasi lyödä tosi pahoja, myös omista hyvistä lyönneistäni. Milana oli selvästi minua parempi, mutta hän tuuletti kaikista minun virheistäni. Se ei ollut reilua eikä niin saa tehdä. Ei pääsisi tuolla käyttäytymisellä Huittisten Tennisseuran jäseneksi.”

Pääkaupunkiseudun suurten seurojen juniorit hallitsevat tenniksen kilpakenttiä. Riia kuitenkin osoitti, että Kauttuan gallialaiskylästä löytyy vastusta helsinkiläisille. Riia on valmentajansa mukaan tällä hetkellä 10-vuotiaiden rankingissa top10:ssä, ehkäpä myös top5:ssä. Riian saavutus oli 10 vuoteen ensimmäinen JGP10/12 palkintosija Satakuntaan. Huittisten Tennisseuran tennisperhe iloitsee Riian menestymisestä. Se oli seuran historian ensimmäinen JGP-palkintosija.