Riialle P13-sarjan voitto

Riialle P13-sarjan voitto
04 maalis

Riialle ehdotettiin puolitoista kuukautta sitten, että mitäs jos menisit vuotta vanhempien poikien sarjaan. Riian vastaus oli ytimekäs “no joo en varmaan mee”. Toisella yrittämällä hän sai puhuttua itsensä ympäri Tampereen Tennis Tourin P13-sarjaan. Riia sijoitettiin ainoana tyttönä samaan tasoluokkaan kahdeksan pojan kanssa.

Ensimmäisen voitetun pelin jälkeen Riia totesi, että oli kyllä vähän outoa pelata poikaa vastaan. Sama juttu toisen voitetun pelin jälkeen, Riian sanoin: “Pojat pelaavat ihan eri tavalla kuin tytöt. Mutta ei se haittaa. Hoidetaan vielä finaali.”

Finaali lähti hyvin liikkeelle. Ykkössyötöt ja kovat peruslyönnit sujuivat mallikkaasti. Erä Riialle 6-3. Toinen erä oli trilleri. Kun Riia löi vähänkin hiljaisemman, vastustaja rankaisi heti. Erä eteni tasatahtia tiebreakiin asti. Siinä Riia uskalsi hienosti lisätä tempoa, joka tuottikin monta suoraa voittolyöntiä. Tiebreak Riialle 7-4, ja otteluvoitto luvuin 6-3, 7-6.

Valmentaja kysyi ottelun jälkeen Riialta, mitä kirjoitetaan, miksi voitit. Vastaus oli: “Emmää vaa tiiä, san sää”. Valmentaja kysyi, olisiko niin, että pelasit loppuun asti rohkeasti, johon Riia vastasi: “no joo kai sit jos sää nii sanot”.

Valmentajaa ilahdutti myös se, että Riia nousi monta kertaa rohkeasti verkolle, mitä onkin viime aikoina harjoiteltu. Riia hihkaisikin: “Tai laita siitä kun tulin matsipallossa verkolle ja päätin ottelun kämmenlentolyöntiin. Ja oot ite sanonut, että siihen on hyvä lopettaa, kun on valmiiksi verkolla kättelemässä”.